Programok, rendezvények a városban
Hotel Minerva, Mosonmagyarovar, szállás, szálloda, étterem, olcsó szállás, hotelek

 

 

Mosonmagyaróvár a Kisalföldön, a Mosoni-Duna és a Lajta partján, a Szigetköz szélén, az M 1-es autópálya mellett, a Bécs-Budapest vasútvonal mentén található. Az M 10-es és 15-ös főút is keresztül halad a városon.
Bécstől 67 km-re, Pozsonytól 38 km-re, Győrtöl 36 km-re fekszik.

 


Programok a környéken             Partnereink, kapcsolatok             Mosonmagyaróvár


 

Mosonmagyaróvári programok - a városi Tourinform Iroda oldala

 

 

A város életében jelentős szerepet játszik a turizmus:

Egészségturizmus 

Mosonmagyaróváron 1966 óta van termálfürdő, az utóbbi években lemaradt a nyugat-dunántúli fürdőfejlesztésektől, de visszatérő vendégei elsősorban Ausztriából, Németországból és Szlovákiából érkeznek.
A termálvíz vegyi összetételénél fogva Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. Sok oldott sót tartalmazó alkáli – hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, ami jól alkalmazható mozgásszervi, gyomor- és bél, valamint légzőszervi megbetegedések kezelésére. 
A gyógyvendégek 2-3 hetet töltenek a városban, akik a gyógy-kúra mellett több programajánlat közül is válogathatnak: városnézés, kirándulás a Szigetközben, sétahajózás a Mosoni-Dunán, sétakocsikázás, puszta-program Rigópusztán, budapesti, győri és soproni egynapos utak, valamint szomszédolás Bécsbe vagy Pozsonyba. 

Átutazó turizmus 

Az M1-es autópálya Hegyeshalom és Győr közötti szakaszának megépülése óta csökkent a városon áthaladó tranzit forgalom és az ezzel kapcsolatos szállás igény. Nőtt viszont a hegyeshalmi átkelőhely közelében lévő szállodák foglaltsága. 
Az úgynevezett bevásárló turizmus is jelentősen csökkent, az árak kiegyenlítődése miatt. Változatlan a szolgáltatások (fogorvos, szépségszalon, optika) iránti érdeklődés. A fogorvosok külön szolgáltatásokkal csábítják a vendégeket, pl.: taxit küldenek a határ közeli településeken lakó vendégekért. 

Kerékpáros turizmus 

Térségünkön halad át a Duna-menti kerékpárút, mely Passautól Budapestig halad a Duna mellett. Sajnos a két határ és Mosonmagyaróvár között, valamint a Szigetközben egy 8 kilométeres szakaszon még nincs kiépített kerékpárút. Nagy gond, hogy a határ osztrák oldalán megépített kerékpárutakhoz magyar oldalon nincs csatlakozás (Albertkázmérpuszta, Jánossomorja). A Szigetközben és Hanságban a kis forgalmú utak vannak ajánlott kerékpárútnak kitáblázva. 
Az utóbbi években a belföldi turisták körében is népszerűvé vált a kerékpározás. A kerékpárutak mellett kerékpárbarát szálláshelyek létesültek, fedett kerékpártárolókkal. A városban és a térségben kerékpárkölcsönzés és szerviz is található. 

Víziturizmus 

Mosonmagyaróváron keresztül – kasul kanyarog a Lajta folyó, amely a városban folyik bele a Mosoni-Dunába. A két folyó turistát és itt lakót egyaránt gyönyörködtet. Az esztétikumon kívül hasznuk, hogy kajakozásra, kishajózásra is alkalmasak. A partokat többnyire erdő vagy erdősáv kíséri, így még a város belsejében is nyugalmat, teljes kikapcsolódást nyújtanak a hullámaikon pihenni vágyóknak. 
A Szigetközben két területre oszthatjuk a vízi turizmus kínálatát: A Mosoni-Duna mellett az utóbbi 5 évben nagy fejlődés ment végbe. A legfontosabb információkkal kitáblázták a folyó partját, kempingek és sátorozóhelyek létesültek, melyekben kenu kölcsönzés, transzfer, túraszervezés szolgálja a turisták kényelmét. 
A Felső-szigetközi Duna-ágrendszerben az elmúlt években sátorozó helyek létesültek (Dunakiliti, Cikolasziget, Kisbodak), ahol térképek segítségével ajánlanak túraútvonalakat a vendégeknek, kajakot és kenut lehet kölcsönözni, motorcsónakos túrákat kínálnak kísérővel. 

Lovaglás 

A térségben több lovasudvar található, van ahol tereptúrákat szerveznek a szigetvilágba. Máriakálnokon díjlovaglással foglalkoznak, hazai és nemzetközi versenyeket szerveznek.  


Programok a környéken             Partnereink, kapcsolatok             Mosonmagyaróvár


Üdülési Csekk elfogadóhely!

H-9200 Mosonmagyaróvár, Erkel F. u. 2. - Térkép
Recepció: +36 96 205-502   Fax: +36 96 579-006   Étterem/Rendelés: +36 96 579-755

Galéria Étterem, Mosonmagyarovar, pizza kiszállítás, pizza rendelés, szállás

Galéria Éttermünk különleges ajánlatai!

Ha Ön enne valami finomat és inna hozzá valami nagyon jót, akkor náluk a helye... Finom ételek széles választéka, kitűnő pizzák, jó borok.
Ha nincs kedve kimozdulni otthonról, akkor is nézze meg étlapunkat az alábbi linken és rendeljen - mi kiszállítjuk Önnek Mosonmagyaróváron!